Дъщерята на Лияна често проявява по-твърд характер от емоционалната си майка...

Лияна Панделиева, чието лице остана неизменно свързвано със СДС и годините на прехода, след завършването си започва работа в националната телевизия, а след това става говорител на СДС. Има журналистически специализации в ВВС и Ройтерс. От около пет години работи в бизнес отдела във вестник \"Монитор\".

 

В личен план има зад гърба си два неуспешни брака. Най-близкият човек в живота на журналистката е дъщеря й Ванина. Отгледана с много любов само от майка си, възпитавана изключително стриктно, Ванеса е сред седемте българи, приети в университета \"Хумболт\" в Берлин.

 

След брак, просъществувал само няколко седмици, Лияна се жени отново, този път за американец и от него ражда дъщеря си Ванина. След раздялата им обаче той не се е поинтересувал нито веднъж за детето си, което Лияна отглежда и възпитава сама.

 

Дъщерята на Лияна често проявява по-твърд характер от емоционалната си майка. Дори се случва така, че детето да успокоява и съветва майка си.

\"Тя е моето много по-добро продължение\", казва за дъщеря си Лияна.

 

На Лияна Панделиева й липсват щуротиите, които често е правила заедно с дъщеря си, която сега е в Берлин, за да учи икономика в Хумболтовия университет.

 

Журналистката е запалена по фотографията. Снимането е толкова вълнуващо за нея, че често с това са свързани подаръците, които прави на най-близките си хора.