Преди 20 години Катя попада в списъка с жертвите на домашно насилие...

Катя Ангелова е майка на 3 деца има и трима внуци. Цял живот музиката е нейната движеща сила. Преди 20 години Катя попада в списъка с жертвите на домашно насилие. Тогава започва черната страна в живота й. Насилникът е нейният собствен син - Антон.

Катя не е единственият системно малтретиран член на семейството. Нейната дъщеря също е жертва на физически и психически тормоз.

Тя беше цялата черна, тук 3 шева, тук 3 шева и казва \"мамо, той ми каза, ако продължаваш да пищиш, ще те изнасиля\". Това е нещо ужасно, брат да каже така на сестра си, споделя страшната история Катя.

Насилникът е с богато криминално минало. Една от последните му присъди е 6 години по обвинение за изнасилване. В момента той отново е в затвора като едно от провиненията е заплаха за убийство на собствената си майка.

Катя е подавала много пъти жалби до полицията, когато Антон е пребивал сестра си. Отговорът, който получили от полицията, бил, че случилото се не ги интересува, тъй като става въпрос за домашни семейни скандали.

Определено обаче, най-невинната жертва остава малкия Антоан, син на насилника. Детето е ставало свидетел на редица грозни сцени, една от които е смъртта на собствения си дядо. Въпреки това обаче родителските права все още принадлежат на насилника.

Позицията на социалните работници е категорична – насилникът не е получил шанс да упражни родителските си задължения. Именно заради това социалните работници преценяват да не обжалват решението на съда и да му дадат възможност да се докаже като добър родител.

Остава въпросът какво ще правят Антоан и неговата баба, когато изтече и последната присъда на насилника.

Когато бащата на Антоан излезе от затвора ние не знаем дали той ще постави детето в риск. Не сме убедени в това, призна Катя.

И докато институциите гадаят какво ще се случи с жертвите на домашно насилие,  Катя и Антоан ще продължават да бягат.