Иван Ванчев подслушвал половинката си и председател на Районния съд от ревност..

Любовна драма е на път да провали кариерата на окръжния прокурор на Хасково Иван Ванчев. Отстраняването му от поста поиска лично главният прокурор Борис Велчев.

 

Прокурор Ванчев е подслушвал приятелката си – също магистрат, от ревност, сочат неофициалните данни. Така обаче той е прихванал и записи на висши магистрати и политици.

 

Всичко започнало миналото лято, разказаха източници на „Новините на Нова\" Тогава прокурор Иван Ванчев наел частни детективи да следят и подслушват Миглена Тянкова. Причината била ревност, разказват запознати.

 

Малката подробност е, че Тянкова е председател на районния съд в Хасково. Така детективите прихванали и нейни разговори с висши магистрати и политици. Кои са те не е ясно. Самата Тянкова каза, че няма притеснения за съдържанието на разговорите, но е безкрайно разочарована. Окръжният прокурор на Хасково Иван Ванчев пък отрече изнесената информация.

 

Информацията за любовната драма и частното подслушване между магистрати обаче е достигнала до ушите и на главния прокурор Борис Велчев. Той каза, че Ванчев е уронил престижа на професията и затова е поискал неговото отстраняване.

 

Кариерата на прокурор Иван Ванчев сега е в ръцете на дисциплинарна комисия във Висшия съдебен съвет. Три дами ще трябва да решат какво наказание заслужава окръжният прокурор на Хасково. След седмица ще стане ясно какво е решението им и дали прокурор Ванчев ще остане на поста си.