Стремежът на червените е спечелване на следващите парламентарни избори...

\"Никога няма да започна война в БСП, защото това би отслабило партията и би работило за ГЕРБ. Няколко години ми отне да се утвърдя като лидер и авторитет в партията. Много хора ме разглеждаха като човек, който може да бъде управляем и манипулиран. БСП няма да прости на никого, ако започне вътрешна разпра заради лични амбиции\".

 

Това заяви в \"Здравей, България\" председателят на ПГ на \"Коалиция за България\" Сергей Станишев във връзка със заявките на Георги Първанов да оглави червените.

 

\"За мен не е самоцел да бъда следващият премиер, минал съм през това. Моята амбиция е БСП да спечели доверието на хората\", допълни Станишев.

 

\"В БСП има място за всеки, който искрено работи за успеха на партията и който ясно се противопоставя на това пагубно управление. Първанов обаче не е имал толкова ясна и категорична позиция спрямо ГЕРБ, както аз\", заяви още лидерът на БСП.

 

Той бе категоричен, че стремежът на червените е спечелване на следващите парламентарни избори, независимо кога ще бъдат те. Станишев подчерта, че това изключва коалиция с ГЕРБ, тъй като това би било самоубийство за БСП.

 

Според Сергей Станишев има много демагогия, популизъм и успешен РR в управлението на ГЕРБ, но не и съдържание. Той го охарактеризира и като най-олигархичното и монополистично управление в България досега.

 

Станишев окачестви като арогантно и поведението на премиера Бойко Борисов при случая с убитата Мирослава от Перник и нападките срещу археолозите при строежа на магистрала \"Струма\".

 

\"Наивно обаче ще бъде да се каже, че ГЕРБ е с изчерпан ресурс. Много хора още им вярват, дори и извън изборните фалшификации, купуването на гласове и страха\", допълни лидерът на БСП. Той призна, че ГЕРБ са показали много по-стегната и ефективна организация, но срещу пари и постове.

 

\"Ние вече една година формулираме алтернативи по всички основни теми на управлението, в това число внесохме и алтернативен бюджет. В този смисъл БСП е единствената опозиционна партия, тъй като сините, \"Атака\" и РЗС многократно си сменяха позициите спрямо ГЕРБ\", заяви още Станишев.