Ромският квартал \"Изток\" в Кюстендил може да се похвали със своя ромска телевизия

Ромският квартал \"Изток\" в Кюстендил може да се похвали със своя ромска телевизия, по-известна като \"Боби ТВ\". Кой стои зад нея и как човек без образование създаде свой телевизионен канал провериха Михаела Карабельова и операторът Станислав Илиев.

В малка стая 39-годишният - Боян Исталянов прави своя  телевизия. В Кюстендил тя е известна като \"Боби ТВ\" и е насочена изцяло към ромското население. Идеята се ражда спонтанно.

Днес човекът телевизия Боби е единственият репортер, оператор и монтажист в \"Боби ТВ\". Споделя, че е абсолютно самоук, но това не пречи да отразява наболели проблеми сред ромското общество. А тайната на таланта му е, че просто гледа много телевизия.

Боби не пропуска нито едно събитие. За кратко време той успява да спечели доверието на ромите от квартал \"Изток\" и не скри, че е най-търсеният журналист там.

И въпреки, че Боби не получава нито един лев от телевизията си, той е готов да изслуша всеки един проблем и да му даде гласност.  Надява се за професионална кариера  някой ден, защото признава, че телевизията му е страст.

Вижте повече във видеото.