Как реагираха властите на случая със съдии и прокурори, употребяващи алкохол в работно време?

В предното си издание предаването „Разследване\" показа как по време на работа висши магистрати пият алкохол, а след това се връщат на работа и решават съдбата на хора.

 

Днес се очаква Етичната комисия към Висшия съдебен съвет да разгледа случая с пиещите в работно време алкохол магистрати. Първият коментар на председателя на Етичната комисия към ВСС беше следният: „Всеки случай е много индивидуален, но етичният кодекс на магистрата не позволява той да върши работата си в неадекватно състояние.\"

 

„Струва ми се недопустимо. При всички случаи магистратите би следвало освен с много силни професионални качества, да са и с висок морал. Не знам дали из общо има нужда да се коментира подобно поведение, нямам обяснение\", коментира случая министърът на правосъдието – Диана Ковачева.

 

Междувременно, разследващия журналист от Нова ТВ – Васил Иванов, е получил заплахи за живота си и по тази причина се налага да ходи с постоянна охрана от една седмица насам.

 

Пред камерата на „Здравей, България\" журналистът коментира, че не става въпрос за  нещо лично, а за работа. На въпрос кой случай е предизвикал тази реакция, Васил Иванов отказа да даде конкретен отговор, но поясни, че е почти сигурно кой е.

 

„Обадиха ми се от две-три независими места, за да ми кажат, че се готви нещо и че ще трябва да имам хора около мен\", заяви журналистът.

 

Какво заяви още журналистът Васил Иванов и страхува ли се той за живота си – вижте във видеото.