От пресцентъра на МС днес съобщиха само темите, които са били дискутирани...

Премиерът Бойко Борисов е разговарял с руския си колега Владимир Путин, потвърдиха от пресцентъра на кабинета. Очакваше се с този телефонен разговор София да съобщи на Москва решението за бъдещето на АЕЦ „Белене".

Въпреки очакванията за окончателно решение по „Белене", единственото ясно до момента е, че телефонният разговор се е състоял. Премиерът нееднократно е съобщавал, че атомната централа „Белене" ще се строи, само ако проектът не е изцяло българо-руски. Дали обаче това е съобщил и на руския си колега остава под въпрос.

Официално от пресцентъра на Министерския съвет днес съобщиха само темите, които са дискутирани - икономическите и политически отношения между двете държави.

Малко повече информация за разговора дават руските агенции. Според РИА – Новости българският министър на енергетиката Делян Добрев скоро ще посети Москва, за да бъдат обсъдени съвместните проекти. Говорителят на руското правителство Дмитрий Песков съобщава, че Борисов и Путин подробно са обсъдили енергийните проекти, представляващи интерес за двете страни. А при посещението на Добрев ще се дискутират всички актуални въпроси.