Бум на руските туристи очакват през лятото в Слънчев бряг...

На фона на разрастващата се криза в други отрасли от икономиката ни, туризма като че ли излиза от нея. За това съобщават хотелиери по Южното Черноморие и прогнозират бум на руски туристи това лято.

Бум на руските туристи очакват през лятото в Слънчев бряг. Индикация за това били запитванията, а и заетостта на базата през зимата

Данните потвърждават и големите туроператори. Затова собствениците на хотели очакват ръст на почиващите спрямо миналата година с около 8 %. Това ще помогне на туризма за излизане от кризата, но хотелиерите смятат, че трябва и още.

„Да си върнем ценовите нива отпреди четири години, защото заради кризата всички знаем, че хотелиерите бяха тези, които поеха намалението на цените за сметка на техния марж, независимо от увеличените данъци, от увеличените цени на стоките навън", коментира Елена Иванова- председател Съюз на собствениците.

Според изчисления на хотелиерите за четири години цената на туристическия продукт у нас е намаляла с 15 %. Връщането на старите нива обаче не може да стане изведнъж. Така че туристите могат да са спокойни

Това лято за почивка ол-инклузив в тризвезден хотел ще плащаме 60-80 лева на човек. Ако изберем хотел с повече звезди сумата, която ще платим може да стигне до 100 лева. Но всичко това с уговорката, че зависи от разстоянието до морския бряг.

Репортер: Цеца Алексова