Новите технологии традиционно са в помощ на ученици и студенти...

Новите технологии традиционно са в помощ на ученици и студенти. Използват се не само за по-добра подготовка за изпити, но понякога за постигане на максимална оценка по нечестен път.

Класическият пищов отдавна е изгубил своето очарование и към него прибягват единствено хората, които не могат да си позволят по-скъпите технологични алтернативи.

На мода в момента са миниатюрни устройства, приличащи на слушалки. Те лесно потъват в ушната кухина, далеч от погледа на квесторите. В комплекта има антена, която се поставя около врата и кабел, с който машинката се връзва към телефона. Цената по сайтовете е около 50 лева.

Колкото по-малко е устройството, толкова по-висока е цената.

Това минихендсфри е голямо почти колкотото лещено зърно. Влиза незабележимо в ухото и е почти неоткриваемо.

По-старомодните използват по-класически метод - отпечатват пищова със ситен шрифт върху лист хартия. Взимат стандартно тиксо и го залепват върху хартията. Обилно поливат с вода и след това премахват хартията. Върху прозрачното тиксо остава само текста, който може да се сложи на удобно за ползване място.

В ерата на смартфоните пищовът може и да е във вид на текстов документ. Тогава е необходимо само да се отвори документа по време на изпита с внимание ученикът да не попадне под зоркото око на някой квестор.

Помощта на хай тек инструментите използват само онези, които са на ти с технологиите.

Повече вижте във видеото.

Репортер: Николай Василковски