Множество оживени места в румънската столица са отрупани с необезопасените жици, които стърчат от всеки стълб...

 

Оказа се, че освен с архитектура и безброй зелени площи, Букурещ впечатлява и с безброй кабели, висящи по улиците. Множеството кабели по стълбовете са обичайна гледка за румънската столица.

 

Добре дошли в Румънската столица Букурещ или по-известна като „Малкия Париж" заради зелените площи и внушителната архитектура. Тук ежедневието не се различава по нищо от това на останалите мегаполиси. Ако сте за пръв път в Букурещ, няма как да пропуснете сградите, носещи духа на архитектурата на 19-ти век. На фона на всичкo това няма как да пропуснете и кабелите по стълбовете.

 

Можете да видите опасните кабели както в центъра, така и в крайните квартали. Често пъти можете да ги видите и навити на кълбо, защото няма място на стълбовете. Хората разказват, че някога общината е започнала проект за слагане на кабелите под земята, но резултат до момента няма.

 

Често пъти обаче кабелите водят до инциденти. Жителите на града споделят, че се е случвало по-големи камиони да се оплитат в тях. Имало е и случаи, когато кабелите са падали върху хора.

 

Така София се оказа с едни гърди напред пред Букурещ или поне по отношение на този проблем. 

 

Репортер: Михаела Карабельова