Междувремено Турция започна да разполага допълнителни армейски части по границата...

Русия подкрепя предложението на пратеника за мир в Сирия Кофи Анан за създаване на правителство на националното единство. Това според него ще е първа стъпка към спиране на насилието. В същото време бойните действия продължават, а Турция трупа войски по общата граница със Сирия.

Западноевропейски дипломати също се обявиха в подкрепа на идеята за правителство на националното единство. Според Кофи Анан то може да включва представители на сегашната власт и на опозицията, но не и хора, които биха подкопали доверието в него. Зад това определение най-вероятно се крие президента Башар Асад. В тази неизказана част от плана стои основния въпрос - дали Русия е съгласна с вариант, в който Асад няма да участва в управлението на Сирия.

На този фон напрежението в страната не спада. И днес се съобщава за сблъсъци между армията и бунтовниците.

Междувремено Турция започна да разполага допълнителни армейски части по границата със Сирия. След като премиерът Ердоган в два поредни дни се закани, че на сирийците ще бъде даден урок, беше забелязано придвижване на противовъздушни и ракетни установки към граничните военни поделения.  

Гледайте цялата обедна емисия на Новините на Нова на сайта Nova Play.