Аниматори развеждат чуждите туристи по заведенията из морските ни курорти...

И това лято една от основните атракции за чуждите туристи по Черноморието са така наречените "бар кроулове". Алкохолните турове от години рушат спокойствието в курортите и предизвикват недоволството на хотелиерите. Затова от този сезон нощните обиколки по баровете се извършват по железни правила. 

 
Екип на Новините на Нова проследи протичането на един „бар кроул” в Слънчев бряг.
 
Малко преди 20.00 часа по нищо не личи, че само след малко алеите на курорта ще се превърнат в арена на забавлението. Пред входа на една от дискотеките в центъра започват да се трупат младежи. Всеки от тях получава парти тениска и се запътва по стълбите надолу.
 
Това е първата спирка от нощната обиколка. Емоциите все още не са разпалени, докато на сцената не се появява Уейн – главният аниматор на нощта. Той дава старт на алкохолния тур.
 
Ирландките Сара и Нора са за първи път в Слънчев бряг и по всичко личи, че следващото лято отново ще почиват там. И двете признаха, че у нас водят „най-добрия нощен живот”.
 
„Харесват ни момчетата, лудите танци и евтините питиета”, споделиха още момичетата.
 
Жадни за нови емоции и още алкохол, участниците в тура се устремяват към следващата спирка – бар номер две в програмата за нощта. Там ги очакват следващото питие и още повече забавления.
 
Заведенията в рамките на тура са шест, а участниците - максимум 195. Правилата при нощната обиколка са железни, а за спазването им се грижат няколко аниматори. Те следят тълпата да остане цяла и спазват предварително начертания маршрут на кроула.
 
Това лято право да организират нощните обиколки по баровете имат седем фирми. 
 
А след въвеждането на правилата, оплакванията в курорта намаляват. 
 
Репортер: Георги Георгиев