Две противопожарни коли гасят огъня, пострадали няма

Автобус на Столичния градски транспорт се запали и изгоря за минути в квартал „Дружба”. Пострадали няма. Превозното средство е било празно. Засегнати са няколко магазини близо до инцидента.

В ранния следобед автобусът се е прибирал празен към гаража. Запалил се е на едно от кръстовищата по булевард "Цветан Лазаров".

„Първоначално пушек, после огън голям. Шофьорът явно усети, че има някаква повреда, изкара пожарогасител. Човекът се беше много притеснил. Затвори вратите, опита нещо да направи, но отзад вече почна да гори”, каза Силвия, която продава плодове и зеленчуци на метри от пожара.

Високите пламъци са прекъснали мрежата на тролейбусите по булеварда. Нанесли са щети и на магазина за цветя непосредствено до запаления автобус.

Пламъците са изпепелили превозното средство буквално за минути. Бързите действия на пожарникарите са предотвратили избухването на бутилките с метан на покрива на автобуса.

Автобусът е от серията „екологични градски превозни средства”, които се движат на природен газ. В момента се прави техническа експертиза, която да установи причините за инцидента.