Кореецът Сай грабна приза за най-добър видеоклип

Тейлър Суифт и Джъстин Бийбър триумфираха на Европейските музикални награди на MTV. Церемонията беше в концертната зала "Фестхале" във Франкфурт на Майн.


22-годишната Тейлър Суифт, която преди осем месеца беше обявена за най-доходоносния изпълнител в класация на сп. "Билборд", победи в категориите "Най-добра изпълнителка", "Най-добро изпълнение на живо" и "Най-добра външност". Тя надделя над главната си съперничка, смятаната за фаворит - Риана, която не взе нито една награда, въпреки че беше с най-много номинации - шест, докато Суифт имаше пет.


18-годишният Бийбър спечели в категориите "Най-добър изпълнител", "Най-добър поп изпълнител" и "Най-добро представяне на световната сцена". Тийн идолът, който сега се опитва да наложи по-зрял стил, бе обявен за трета поредна година за най-добър изпълнител, но той не дойде на церемонията.


Покойната американска певица и актриса Уитни Хюстън беше удостоена посмъртно със специалната премия "Глобална икона".
Този път най-интересната част на церемонията не беше червеният килим, а поредната изява на корейския рапър Сай, който спечели наградата за най-добър видеоклип. Представянето на живо на Сай и неговият „Гангнам стайл” беше най-очакваният момент на церемонията.


„Ще ми отнеме повече време, защото съм новак в получаването на награди и имам доста неща за казване. Благодаря на всеки един по света, които подкрепя Сай, „Гангнам стайл” и клипа ми в интернет. И специално благодаря за цялата подкрепа, която получавам от Корея", заяви рапърът.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си