Нейната половинка Камелия се разстрои изключително много от зрителския вот

Нощта на последните елиминации отреди Орлин и Къци да останат в битката докрай, тъй като Люси получи най-малка зрителска подкрепа. Така тя трябваше да напусне Къщата. Съвсем естествено певицата завеща медальона си на своята половинка Камелия, която прие изключително тежко напускането на Люси и дори каза много тежки думи по адрес на българския народ.

По време на живото предаване понеделник зрителите станаха свидетели на изпълняването на мисиите в “Училище за звезди”, възложени на Люси, Орлин и Къци. Всеки един от тях трябваше да научи по едно популярно диско парче, което да изпълни  на живо в предаването.
 
VIP Brother отново бе подготвил изпитание-изненада за номинираните. Освен артистични заложби, те ще трябва да покажат и присъствие на духа и смелост. Докато пееха на сцената, звездите трябваше едновременно да се преборят с препятствия под формата на съдове, пълни с ледена вода, червеи и змиорки. Тяхната цел бе да продължат да пеят, въпреки неприятните усещания.
 
На живо в студиото да защитават номинираните бяха Нана и Есил Дюран за Люси, Любо от група “ТЕ” и Цецо Елвиса за Орлин и Соня Колтуклиева и Деси Тенекеджиева за Къци.