Вижте писмото на режисьора Рангел Вълчанов и писателя и драматург Георги Данаилов в памет на Калоянчев

„Георги Калоянчев, престани с твоите номера, никой не те е пущал да се разхождаш из вселената и оттам да ни намигаш”. Така започва писмото на режисьора Рангел Вълчанов и писателя и драматург Георги Данаилов в памет на Георги Калоянчев.

 

NovaNews.bg публикува цялото писмо:

 

„Знаем, че при толкова много велики, не приляга да те наречем велик, дори най-велик. Ти беше Калата и никой в кино и театър не можеше да се доближи до твоята същност. С теб ние направихме много филми, някои от които хубави. Всъщност благодарение на теб ние направихме най-хубавите си филми,  да не говорим за "Закъде пътувате"," Езоп," "Карналавът," Вълчицата".

 

Отгоре на всичко, в театъра ти изигра Господин Балкански и от деня на твоята премиера, когато за пръв път в историята на български театър публиката те посрещна с бурни ръкопляскания, преди да си изрекъл една дума.

 

Днес, вече почти три десетилетия тази пиеса не слиза от българските сцени и всъщност всичките нови спектакли са един поклон към твоето изкуство.Обичаме те, Георги, двамата с Рангел, и много те молим, почакай ни някъде там между Андромеда и Касиопея. Няма да се бавим!”.