Предаването ще е лайв и ще има материал за „Господарите”, шегуват се водещите

Зуека и Димитър Рачков ще са водещи на хитовото шоу „Като две капки вода”, в което известни личности ще се трансформират в световни музикални икони. Как двамата приемат новото предизвикателство, в кого самите те биха се трансформирали, кой ще играе доброто и кой лошото ченге и кое е най-важното при преобразяването в даден образ?

 

- Как гледате на новото предизвикателство да сте водещи на „Като две капки вода”

 

Зуека: Много голямо е  предизвикателството, защото е ново за нас. При това  всичко е лайв!

 

Рачков: Toва е силен формат, който е нов за нас. Както знаете, аз 10 години водя едно друго шоу. Зодията ми е такава (Дева), че съм перфекционист и държа да съм изряден във всичко, което правя. Единственото, което ме притеснява в „Като две капки вода”, е, че тук водещите не са акцент. Но се успокоих, като разбрах, че и журито не е. Хубавото е, че работим лайв и ще има материал за „Господарите”.

 

- Ако някой ден журито ви даде задача да се трансформирате в някого, като кого бихте искали да се преобразите?

 

Зуека: Аз не съм от най-добрите певци... по-скоро от типа „слон му стъпил на ушите”. Може би някой, на когото да му докарам песните като звучене, а визуално въобще да не приличам на него или нея.

 

Рачков: О, в много хора! Но си давам сметка за моите певчески възможности, които са не само ограничени, а доста минимални. Затова бих избрал образ с много малки възможности като певец, но да е невероятен танцьор.

 

- Какво ще кажете на участниците, които предстои да влязат в шоуто – за какво да се готвят?

 

Зуека: За шоу! За смях! Да се стараят да бъдат добри имитатори и после певци. И най-вече да се забавляват. Ако те се забавляват и публиката ще се забавлява.

 

Рачков: Не обичам да давам съвети. Само едно мога да им кажа – да се забавляват. Хората, с които продуцентът Маги Халваджиян говори, са и талантливи, и интелигентни, и с опит. Сигурен съм, че няма да имат нужда от моите съвети.

 

- Кой ще е доброто и кой лошото ченге?

 

Зуека: Не-е-е. И  двамата ще изпълняваме и двете функции. При това едновременно!

 

- Като доказали се таланти в пресъздаването на чужди образи, кое е най-важното, когато се трансформираш в някого?

 

Зуека: Да „хванеш” две или три характерни черти на човека, да се концентрираш  върху тях и да ги уголемиш. Ако някой има тик с устата, ти да го направиш „главно действащо лице”.

 

Рачков: За мен визуалната прилика не е най-важната. В смисъл, не е нужно гримьорите да изкопират едно към едно лицето на имитирания. Аз се опитвам да уловя най-силната черта в излъчването му и наблягам на нея.