За втори път в последните пет години кралицата на попа е най-скъпоплатеният музикант в света

Според данни на авторитетното издание Билборд Мадона е заработила 34 милиона и 600 хиляди долара през калердарната 2012-а, което я нарежда на лидерска позиция в света. Най-близко до нея е Брус Спрингстийн с 33 милиона и 400 хиляди.

 

Значителната част или над 80 на сто от приходите на 54-годишната Мадона идват от световното й турне през 2012-а година, по време на което изнесе 88 концерта. Останалите пари идват от продажби на албуми и песни на физически носители и онлайн. Мадона е единствената жена в първата десетка на най-печелившите музикални изпълнители, като следващата дама в класацията е Тайлър Суифт, заемаща едва 15-о място с 13 милиона долара.

 

Трябва да се отбележи обаче, че Суифт не е имала турне през 2012-та година. Място в топ 10 намират Роджър Уотърс, Ван Хален, кънтри звезди като Кени Чесни, Тим МакГроу и Джейсън Алдийн. Колдплей и тийнидолът Джъстин Бийбър са на 9-то и 10-то място. С изключение на първите Мадона и Спрингстийн, всички са с печелби в рамките на 16-21 милиона долара.