Насрочени са и други срещи на протестиращи - в Пловдив и в Габрово

В 14 часа днес започва Национална протестна конференция на открито в София. Част от протестиращите граждани имаха идея тя да е на закрито – в зала „Арена Армеец” или в НДК, но тази идея във времето се провали. Затова мястото на срещата днес в столицата е пред храм – паметника „Александър Невски”. Насрочени са и други срещи на протестиращи днес. Едната от тях ще се състои в Пловдив, а друга – в Габрово.

 

Ние няма да се явяваме на избори, няма да правим политическа партия. Ще направим гражданско движение. Ние сме против партиите в този формат”, каза в предаването „Събуди се” Янаки Ганчев от движение "Орлов мост".

 

На въпрос защо се отказват от възможността да станат партия, при положение че социолозите прогнозират, че гражданското движение може да вземе 12% на предстоящите избори, той отговори, че за тях изборите са нелегитимни. Ганчев каза още, че палатковият лагер до Народното събрание остава.

 

Друга среща ще има днес в Габрово. „Много хора се опитват да вкарат разединение между отделните групи протестиращи. Ние искаме само да живеем по-добре”, сподели Методи Митев. Той каза, че ще отиде пред „Александър Невски”, за да се срещне с Ганчев.

 

На срещата в Габрово ще се обсъди ситуацията в отделните градове на страната, разделението между отделните движения и ще се начертае план за бъдещите им действия.

 

Протестиращите обмислят и провеждането на Общонационален събор другата събота, но все още не се знае къде и как ще се проведе той.

 

Повече по темата гледайте във видеото.