До три месеца ще има рампа пред плувния басейн в града, обеща обаче кметът на града

До три месеца ще бъде изградена рампа пред единствения в града плувен басейн. Такава рампа ще бъде поставена и пред Драматичния театър до един месец. 

 

Това обеща кметът на Стара Загора Живко Тодоров в „Господари на ефира”.

 

Зрители от града на липите сигнализираха за ограничения достъп на хора в неравностойно положение в градска среда. Автобусите не разполагат с рампа за хора с увреждания. Освен изпочупените плочки, по тротоарите има десетки неправилно паркирани автомобили

 

По повод непристъпния обект на Централна поща, кметът на Стара Загора обясни, че това е държавна сграда и би следвало те сами да си я оправят. 

 

„Ние ще можем да отправим едно писмо към „Български пощи”, за да вземат мерки. В момента текат ремонти в голяма част от тротоарите в центъра. Закупили сме и антипаркинг колчета, за да може колите да не се качват върху тях и да не препречват пъта. Поетапно започва подмяна на голяма част от тротоарите. Имаме спечелен проект за закупуване на нови автобуси. Доставката, предполагам, че ще се случи до края на годината. Тролейбусите ще бъдат подменени с такива, разполагащи с рампи за хора с увреждания”, обясни още кметът на града. 

 

Повече по темата гледайте във видеото.