При изпълнението на рецепта фармацевтът дава капки, вместо сироп

Фармацевт не е изпълнява коректно рецепта и вместо сироп, изписва на бебе капки, които са с по-голяма концентрация. Дозата на алкохол в тях е в пъти по-голяма.

 

"На 31 март влязохме в болницата с пневмония. На 5 април ни изписаха от болницата и ди дадоха рецепта, която да изпълним. Когато се прибрахме, дъщеря ми Теа започна да се подува от едно от лекарствата. Дедето направи алергичен шок”. Това разказа за „Господари на ефира” бургаско семейсто.

 

След случая управителката на апкеката посещава семейството, носейки безплатна козметика за детето, която родителите отказват. Няколко дни по-късно същата управителка им предлага 1000 лв. и безплатни лекарства за период от една година, които семейството отново отказва.


На рецептата не е написано ясно и четливо, и то може да бъде разгадано и като капки, и като солуцио. Още повече - на самата рецепта липсват възраст и пълните имена на детето. Това е причината, поради която е станала замяната на капките със сироп”, оправда се пред камерата на „Господари на ефира” Георги Чилов – зам.-управител на веригата аптеки .


Повече по темата гледайте във видеото.