Според спортния журналист Петър Виденов това, че Стенли спира с футбола не означава, че ще е далеч от него

В неделя, 19 май, е последният мач за сезона на Астън Вила, отборът на Стенли. Можем да го гледаме в интернет портала Nova Sport Play от 18 часа. 

 

Датата съвпада с номера на капитана - 19-ти. Затова и феновете обявиха този ден за денят на Стилиян Петров

 

3 000 фена на стадиона ще бъдат със специални маски с лика на Стилиян Петров. В 19-тата минута всички ще си сложат маските, ще са облечени с фланелки на българина. Тази инициатива върви повече от година”, каза в предаването „Събуди се” спортният журналист Петър Виденов. 

 

На въпрос какво е неговото състояние журналистът отговори, че Стилиян е в процес на ремисия, което означава, че неговата химиотерапия, продължила около една година, е приключила и сега той ще приема само медикаменти. „Това значи, че той се подобрява, което е добре”, добави Виденов.

 

„Това, че Стилиян спира с футбола не означава, че той ще е далеч от него”, смята Виденов и добави, че мениджърът на Астън Вила е признал, че подготвят оферта за българина. „Може би като помощник на треньора на Астън Вила или пък в академията на клуба”, каза той. 

 

По думите му това е най-дългата подкрепа, която феновете досега са оказали на даден футболист. „Тази подкрепа продължава вече повече от година, на всеки меч в 19-тата минута”, добави още Виденов.

 

Целия разговор гледайте във видеото.