Управляващата партия отхвърли възможността за провеждане на предсрочни избори

Разделението в Турция продължава да се задълбочава на фона на неспиращите протести срещу правителството на Реджеп Тайип Ердоган. Докато недоволните от управлението на страната остават по улиците, премиерът отново заяви твърдата си позиция по отношение на демонстрантите.


Протестите в големите турски градове продължиха и в неделния ден. Недоволните от управлението на правителството отново започнаха да се събират на площад Таксим в Истанбул в очакване на традиционните вечерни протести. Премиерът Реджеп Тайип Ердоган призова днес в южния град Адана избирателите си да "дадат урок" на демонстрантите на предстоящите през март следващата година местни избори.


От днешните изказвания на премиера стана ясно още, че управляващата партия на справедливостта и развитието се готви за два митинга в Анкара и Истанбил в средата на месеца. Протестиращите обаче са категорични, че ще продължат натиска срещу премиера.
Управляващата партия на справедливостта и развитието отхвърли възможността за провеждане на предсрочни избори като начин за излизане от кризата.