Братя Аргирови мислят и за концерт с песни на живо, но засега “топката е в Норвегия”

Благовест и Светослав Аргирови отново са заедно в България и бяха гости в студиото на „Здравей, България”.

 

Светослав, който живее в Норвегия от цели 17 години, признава, че при скандинавците му е студено и в прекия, и в преносния смисъл. Топлят го семейството, приятелите и хубавата работа.  

 

Благовест, който си живее по славянски емоционално у нас, сподели в свое интервю преди дни, че е получил предложение за висок пост в държавната администрация, но отказал. Не пожела да разкрие откъде е дошла офертата. Въпреки че няма желание да се занимава с политика обаче, той не е без позиция по случващото се в страната ни:

 

Като гражданин смятам, че е много позитивно, че хората вече имат мнение, че показват на политиците, че не може да става по един и същи начин, да се сменят едните с други, нищо да не се променя”, сподели Благовест. „Държавата трябва да работи, машината да се задвижи. Сега положението е разкрачено, бих казал. Дали ще остава, или ще си отива правителството трябва да дойдат хора, които да направят така, че икономиката да заработи”.

 

„Когато има пари – проблеми няма”, казва Светослав в паралел между България и Норвегия. В страната, в която живее – може би най-богатата в Европа, „проблемите са много по-различни от нашите. Там по-скоро се следи как да се разпределят тези огромни средства, които получават от петрол и газ”.

 

Целия разговор с братя Аргирови и повече за плановете им ще чуете във видеото.