Политиците сами са загубили доверието на хората, смята бившият земеделски министър

В днешно време трябва да бъдем по-смели. Хората на улицата са смели. Те не вярват на никого, защото повече от 20 години са лъгани. Политиците сами си го направихме, трудно ще си върнем доверието им”, каза в студиото на „Събуди се” бившият земеделски министър Мирослав Найденов, който е и сред учредителите на партия БАСТА – Българи за алтернатива на страха, тоталитаризма и апатията.

 

Хората, които се опитваме да направим този проект, сме правили много грешки. Ние си го признаваме и се опитваме да дадем възможност на хората да избират алтернатива”, допълни той. Според него сред обществото цари апатия, като повече от половината българи не гласуват.

 

Едно от нещата, с които смятаме да привлечем симпатизанти и хора, които да ни повярват, е да включим в ръководството млади хора, които не са били в политиката. Освен това ще се промени и начинът на вземане на решения”, каза бившият земеделски министър. 

 

Найденов сподели, че се обмисля нов вид платформа за гласуване в реално време по определени теми.

 

Очакваме хора от ГЕРБ да дойдат при нас, ако достойнството вземе превес над страха. Много от членовете са заявявали категорично, че не са съгласни с дадени политики на партията. В момента те не го признават, но съм сигурен, че някои от тях ще постъпят достойно”, каза Найденов.

 

БАСТА ще бъде учредена на 22-ри септември, а името изразява ясната позиция на партията. „Искаме да кажем „стига”. Погледите на европейските ни партньори са вперени в нас, това което става на улицата, не остава незабелязано. В самото съдържание на абревиатурата сме обяснили какво ще отстояваме. Ще търсим членство към Европейската народна партия", допълни Найденов. 

 

Цялото интервю с Мирослав Найденов гледайте във видеото.