Водещите на сутрешния блок дават специално интервю за NovaNews.bg

Съвсем пресният екранен тандем на „Здравей, България” – Анна Цолова и Виктор Николаев, признава, че се чувства много добре в новата обстановка. В приятелската атмосфера, която Ани и Виктор откриват в Нова, те дават дума да превърнат „Здравей, България” в лидер в слота. Как ще ни държат будни за важните събития – разкриват самите те в специално интервю за NovaNews.bg

 

Още веднъж - добре дошли! Стари водещи, Нова телевизия. Как се чувствате и какви впечатления имате от тази една седмица, в която вече сте на екран?

 

Ани: Чувствам се много добре! Принципно при мен има сценична треска при всяка промяна на мястото и студиото, иначе отдавна „не се страхувам” от камерата. А и в Нова накъдето и да се обърнеш, срещаш приятелски настроени хора. Работната атмосфера ми помага да се адаптирам по-бързо, отколкото очаквах. Екипът на „Здравей, България” е млад, талантлив и амбициозен. Работата върви леко. Пожелавам си да е все така.
 
Виктор:
Не по-малко добре се чувствам и аз. Вълнувам се, тъй като от утре 16-и септември, ни предстои нещо като втори старт - ще влезем в изцяло ново студио. Но като цяло усетихме много позитивна енергия, екипът е добър, а с продуцента Валерия Чанкова, с която дойдохме заедно от bTV, заработихме много бързо на  необходимите обороти.

 

След толкова години работа, има ли все още вълнение преди ефир?

 

Ани: Да, има.

 

Виктор: Особено при ново начало. Макар и ново, то е начало.

 

След редица спекулации нека да изчистим окончателно въпроса как и защо станахте част от нашето семейство.

 

Ани: Ние вече обяснихме, но тъй като интерпретациите по въпроса продължават, искам още веднъж да уточня, че не са верни спекулациите за това, че сме били уволнени или че причината за идването ни в Нова ТВ е само и единствено финансова. Всъщност смятате ли, че някой би уволнил екип, който прави между 40 и 50 пазарен дял?! Това наше решение дойде естествено. В подходящ момент получихме предложение от Нова, което от една страна, изправя пред нас изключително интересно професионално предизвикателство, а от друга, в него аз лично видях пълно съвпадението на ниво морал и принципи. Именно затова приех предложението на Нова ТВ и продължавам да бъда все така убедена в правотата на своя избор – още повече сега, когато вече сме в ефир.
 
Виктор: За мен две неща бяха определящи за взимането на това решение. На първо място бе възможността да продължа да упражнявам професията си свободно и независимо, по начин, който се базира на нейните основополагащи принципи - а именно да бъдеш коректив, да показваш нещата такива, каквито са. На второ място бе фактът, че Нова ТВ ни оцени като тандем – видя потенциала не просто на мен или на Ани, а на двама ни като екип, нещо, в което и ние самите силно вярваме.

 

С какви амбиции се присъединихте към сутрешния блок на Нова? Споменахте професионално предизвикателство.

 

Ани: Да прегърнем и реализираме това професионално предизвикателство, а именно - да направим сутрешния блок на Нова лидер в слота. Целият екип сме наясно, че ще отнеме време и ще стане стъпка по стъпка, но вярваме, че има потенциал това да се случи.
 
Виктор:
Уверени сме, че ще успеем, защото имаме зад гърба си и подкрепата на силен продуцентски екип. Тук заварихме много добър екип, а към него се присъединява и Валерия Чанкова, продуцентът, с когото ние доскоро работихме и се радваме, че ще продължим да работим заедно. Всички сме амбицирани да дадем най-доброто от себе си това да се случи.

 

Какво ново ще внесете в сутрешния блок на Нова ТВ „Здравей България”?
 
Виктор:
Ще продължим да правим това, което правим най-добре, а именно - да задаваме въпроси, да каним интересни гости, с които да дискутираме най-актуалните теми на деня. Много бихме искали да развием връзката със зрителите и още сега използвам възможността да призова всеки, който иска да ни подаде сигнал или да ни изпрати лична история, да го направи в рубриката "Моята новина" на сайта NovaNews.bg или през страницата на Нова ТВ във Фейсбук. Електронната ни поща е zdravei_bulgaria@ntv.bg. Рубриката „Моята новина” съществува, но ние искаме да я развием и разширим като обем. Това обаче зависи много и от активността на зрителите. На тях разчитаме. Чакаме и личните истории и сигнали на зрителите и  искаме повече такива в предаването!

 

Ани: От един зрителски сигнал със снимка на недовършен мост, например, може да се окаже, че става дума за  грандиозна злоупотреба със средства на държавата. Имали сме такива случаи в досегашния ни опит. Затова нека нашите зрители ни пишат и изпращат сигнали. Ние сме насреща да разказваме историите, от които зависи настоящето и бъдещето на страната ни.

 

От понеделник ще видим новото студио на „Здравей, България”. Бихте ли ни издали в аванс какви ще са декорите?

 

Виктор: На мен лично много ми допада, доста по-модерно и съвременно като облик.

 

Ани: Страхотно е, наистина! И искрено се надявам и зрителите на „Здравей България” да го харесат, но не искам да издаваме повече детайли.

 

Какво ще е Вашето лично послание към зрителите, когато им казвате "Здравей, България"?

 

Виктор: Посланието ще е различно, според това каква е България и кои са темите в нея в съответния ден. При всички случаи разчитам да имаме диалог със зрителите - да знаят, че с тях се срещат сутрин, макар и през телевизора, едни обикновени хора като тях. И че имаме едни и същи проблеми и вълнения, страхове, гняв и надежди - свързани с цените, с престъпността и с политическите чудовища, с образованието на децата ни, със здравеопазването, пътищата, по които караме и т.н.

 

Ани: Моето лично послание – обещаваме им да бъдем честни, както и досега и да търсим и показваме истината. Това ни е работата!