Той е привлечен като специалист, чийто опит ще бъде полезен в изграждането на експозиционни площи

Инж. Лазар Лазаров е назначен за главен директор на Международен панаир Пловдив. Той пое поста от д-р Иван Соколов, който неотдавна бе избран за председател на Съвета на директорите на дружеството. Негов изпълнителен директор остава Богомил Бонев, съобщиха от панаира.

 

Лазар Лазаров е привлечен като специалист, чийто опит ще бъде полезен в изграждането на експозиционни площи и за развитие на проектите на Международен панаир Пловдив. 

 

До този момент Лазаров беше член на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ), а от септември 2011 до август 2013 г. - негов председател. Във вторник от МРР уточниха, че договорът му е прекратен по взаимно съгласие, като мотивите за напускането му са били лични.

 

Лазар Лазаров е инженер по пътно строителство от Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ), който е завършил през 1995 г., и научен сътрудник І степен при научния съвет на УАСГ.

 

През 2007 г. става директор на Централния институт на пътните технологии, национални и европейски норми и стандарти (бившата Централна лаборатория по пътища и мостове) – специализирано научно звено към АПИ, където е работил в продължение на 12 години като научен сътрудник, началник на сектор и началник на отдел. Кариерата си започва като водещ инженер по асфалтополагане в Автомагистрала "Хемус" ЕООД.