Ромското семейство е обвинено в отвличането на момичето

Гръцката полиция арестува двойка роми, след като властите намерили петгодишно синеоко бяло момиченце, наречено Мари, в ромски лагер в централната част на Гърция. Семейството е обвинено в отвличане на детето. 


Пет са версиите, по които работи полицията, съобщава кореспондентът на Нова в Гърция, Бойка Атанасова. Според една от тях, момиченцето е родено от българка, която го оставила на ромите да се грижат за него.


Гръцките власти са поискали международна помощ, за да идентифицират четиригодишно момиченце, намерено да живее в ромски лагер в централната част на Гърция. Семейството, при което то се намирало е арестувано и обвинено в отвличане на детето. Полицията е посетила лагера близо до Фарсала в Централна Гърция в рамките на национална операция за борба с ромската престъпност. 


Нямаше никаква прилика с предполагаемите родители. По време на разпита те даваха противоречиви отговори. Постоянно променящите им се твърдения затвърдиха нашата увереност, че те не са биологичните родителите на това дете”, коментира директорът на полицията в Тесалия - Василис Халацис.


Според гръцката полиция най-вероятно детето е било взето или отвлечено при неизяснени обстоятелства през 2009 г. Направените ДНК тестове доказват, че момиченцето действително няма роднинска връзка с хората, у които е намерено


За детето в момента се грижат хора от организацията „Детска усмивка”. Според тях то е доста объркано, тъй като е живяло при много лоши битови условия.