Твърде скъпата операция на Марта се превръна в кауза за хиляди българи

Щастлив край за драматичната история на 13-годишната Марта от Карлово. Стотици зрители на Нова телевизия промениха съдбата на седмокласничката, като й помогнаха да събере непосилната сума от 83 хиляди щвейцарски франка, за да се излекува от тежкото заболяване. Успешната операция в Швейцария даде нов живот на момичето от Карлово.


Това вече е затворена страница от живота на Марта. Сега 13-годишното момиче с усмивка се опитва да превърне в бегъл спомен борбата с коварното заболяване спина бифида сколиоза. Диагноза, която лекарите й постяват още при раждането й.


След една успешна животоспасяваща операция лекарите в Швейцария изправят гръбначния й стълб. Чрез специални имплатни укрепват гръдния й кош и премахват изкривяванията по тялото й. Докторите дават гаранция, че растежът на момичето ще продължи.


Твърде скъпата операция на Марта се превръна в кауза за хиляди българи, които помогнаха на семейството й да събере непосилната сума от 83 000 швейцарски франка.


Децата от класа на Марта, които са отделяли пари от закуските си, за да й помогнат, сега я чакат с нетърпение да се върне отново в училище.


Повече по темата гледайте във видеото.


Репортер: Благой Бекриев