Президентът коментира позицията на ЕК по проекта „Южен поток” на дискусия в Перник

Европа прилага двоен стандарт, а България е станала "универсален виновник пред брюкселската бюрокрация", смята президентът (2002-2012 г.) Георги Първанов.

 

Той коментира позицията на ЕК по проекта „Южен поток” на дискусия в Перник.

 

„Страната ни има крещяща нужда от проекти като "Южен поток" и "Белене", заяви Първанов и упрекна Брюксел, че не е подкрепил преминаването на "Набуко" през България. 

 

"Защо "Южен поток"? Спрете "Северен поток", заяви Първанов. 

 

Той изрази недоумение "защо днес всички политици са посърнали и се обясняват, вместо да се обявят срещу двойния стандарт на европейската столица".

 

Първанов присъства на дискусия, посветена на демографската криза у нас. Той призова паралелно със стимулите за повишаване на раждаемостта да върви и идеята за
отговорното родителство. Според Първанов няма по-важна задача от възпитанието и качеството на "човешкия капитал".

 

Първанов смята, че държавата трябва да формулира ясно приоритетите си и в съответствие с това да се преориентират и финансовите потоци.

 

Той апелира и за намаляване на администрацията, която според него спъва развитието ни напред. По думите му за един мандат администрацията у нас се е увеличила с 40 000 души.

 

„Нашето управление се нуждае от оздравяване, както и самите партии”, заяви Георги Първанов. Той прие идеята да бъде създаден клуб "Президент", като първата среща на бъдещата формация ще бъде с пенсионери от Перник.