Според един от инициаторите - Ефрем Моллов, партията няма да е нито религиозна, нито етническа

Що е то партия "Помак" - за какво ще работи и кой ще участва в нея. Това ще разберем на обяд в Повдив, където ще бъде учреден инициативен комитет на патриотично обединение за многообразие, автентичност и култура - съкратено - "Помак". 

 

Според един от инициаторите - Ефрем Моллов, партията няма да е нито религиозна, нито етническа. 

 

„България вече е съсипана докрай – няма държавност, всички сме на път без изход, няма модел, който да изведе хората и държавата на един по-добър път, на един просперитет и развитие. Това налага добрите и нормалните хора в тази да се съберем и да направим тази партия”, каза Ефрем Моллов.

 

Ефрем Моллов, инициаторът на партия "Помак", е радетел на признаване на помашкия етнос. В книгата си „Има ли бъдеще велика Булгария или защо бе скрита историята на помаците” Моллов говори за прабългарския произход на помаците, както и за Велика Булгария, която според цитираните от него пророчества, ще опира на пет морета и ще пази едната врата на евразия, а най- голяма помощ ще даде великата държава на тюрките. 

 

Учредяват партия ”Помак”Мирослава Иванова потърси коментари за проекта "Помак" от експерти, политици и от жителите на село Света Петка. Докато ги наричат "помаци" жителите на велинградското село се определят като "българи-мюсюлмани". 

 

Всички подробности около новата партия ще научим на живо в обедната емисия новини. 

 

 

Какво сподели още Ефрем Моллов и какво мислят жителите на село Света Петка за новия проект гледайте във видеото.