Според него в момента няма нужда от учредяване на нова етническа партия

„Оттеглянето на Христо Бисеров е подготвяно още преди да му бъдат повдигнато обвинения. Самият факт, че той е имал информация още преди главния прокурор да знае, говори, че по тази тема е работено доста дълго време”, каза в „Събуди се” Мехмед Дикме, бивш министър на земеделието и горите, относно оттеглянето на Христо Бисеров и обвиненията срещу него. 

 

По думите му това не е единствения случай, в който депутати и хора на високи постове участват в офшорни компании и имат банкови сметки в чужбина. „Основателен е въпроса защо точно срещу Христо Бисеров беше подета тази акция”, заяви той и добави, че тя би могла да бъде срещу Йордан Цонев от ДПС. 

 

Относно учредяването на партия „Помак” Дикме каза, че опити да се направи такава партия има от 1990 година насам. „В момента обаче няма нужда от създаването на такава политическа формация”, заяви Дикме. Според него тази група хора е добре представена в парламента. 

 

„Когато в България има кризисна политическа ситуация винаги определени хора, които седят зад завесите, изтъкват на преден план национализма и чрез създаването на етническа партия се опитват да създадат напрежение и да променят дневния ред на обществото”, аргументира се Дикме и добави, че това се получава днес с учредяването на партия „Помак”.

 

Той се обърна към учредителите на проекта и ги посъветва да направят една стабилна неправителствена организация, с която да помагат на тази общност и ако след това тя прецени, че има необходимост, ще иска да се създаде и партия. 

 

Целия разговор с Мехмед Дикме гледайте във видеото.