Инцидентът е станал около 13:30 часа

Четирима студенти – две момичета и две момчета, загинаха на място при жестока катастрофа. Инцидентът стана в ранния следобед на пътя Бачково - Асеновград. И четиримата загинали са третокурсници. Учили са в Пловдив и са се прибирали от студентския празник от Пампорово.

 

Катастрофата е станала около 13.30 часа между двата тунела, преди Асеновград. При обилен снеговалеж, мокра, но опесъчена пътна настилка.

 

Колата се е движела от Пампорово към Пловдив. На остър завой шофьорът влиза с висока скорост. Губи управление и автомобилът пада в реката.

 

Колата е срязала мантинелата. Минала е и през втората предпазна ограда и е полетяла от 2 метра височина надолу. Пада в река Чая по таван. Двете момичета и двете момчета загиват на място в обърналия се автомобил.

 

По първаначални данни шофьорът, който е на 22 години, е влязъл в острия завой с над 70 километра.

 

„По принцип технически несъобразена скорост е всяка една скорост, която е довела до настъпване на пътно-транспротно произшествие. В случая тепърва предстои уточняване. Факт е, че автомобилът е напуснал платното за движение”, съобщи Петко Семов – съдебен автотехнически експерт.

 

Не е ясно дали шофьорът е употребил алкохол, или наркотични вещества. Заради инцидента движението в участъка бе затруднено, а полицията пропускаше автомобилите в колона по един. На метри по-нагоре по пътя стана и още една катастрофа. За щастие без пострадали. 

 

Репортер: Благой Бекриев