В своя репертоар актьорът иска да акцентира на родния фолклор в чиста форма

Чалгата е музиката на мързеливите хора. Тя е губене на време. От друга страна я приемам като закономерност. В симфоничната зала, хората, които слушат чалга, няма да се чувстват добре”, каза актьорът Камен Донев при гостуването си във "Всяка неделя".

 

Известният актьор признава, че „Оркестърчи” е бунт срещу чалгата. „Това е моя мечта от малък. В репертоара има и две цигански песни. Това, което искам да „щръкне”, е нашият фолклор в чиста вид, без екстравагантност, излишни модернизми и глупави аранжименти и интерпретации. Не обичам да приказвам, а да го показвам. Ако искаш нещо да направиш, излез и го направи. Всички чистоплътни средства са позволени", разсъждава артистът.

 

"Човек трябва да е честен пред себе си. Да се чувства истински пред себе си. Тогава и награда на хората е голяма. Когато се види, че правиш нещо от сърце, хората го оценяват. Аз не съм крепостен актьор. Реших да напусна щатната бройка в театъра. Реших и опитах да се боря сам. Ако не бях успял, щях да го приема лично и като голямо поражение", добави Донев.

 

Актьорът признава, че е имал много покани да участва в телевизионни шоупрограми, но е отказал на всички. "Чувствам се свободен и така ми е добре", сподели още той.

 

Камен Донев разкри, че в КАТ имали много документи за негови прегрешения. "В града съм много стриктен като шофьор, но на дълъг път понякога се отпускам. В КАТ имат документирани доста прегрешения", завърши актьорът.

 

Цялото интервю с Камен Донев може да гледате във видеото.