Тази година кампанията помага на деца със слухови и зрителни увреждания

За първи път тази година кампанията „Българската Коледа” ще помага на деца със слухови и зрителни увреждания. Едно от тях е седемгодишният Реджеб от село Войводово. Благодарение на кохлеарен имплант детето чува и се справя в училище. Целта на кампанията е в повече болници да има апаратура за ранна диагностика.

Първокласникът е заедно със своите съученици в библиотеката и на пръв поглед по нищо не личи, че той се отличава от тях. За да чуе песента и да се включи в нея, му помага кохлеарният имплант, който замества способността на възприятие на звуци. Тъй като е имплантиран още на годинка, сега момчето се справя като всички останали деца.

Реджеб е впечатлен от многообразието от книги в библиотеката. Вече чете и пише без проблем. Дори си е избрал професия, за която ще научи от учебниците. Иска да стане дърводелец.

Повече за живота на Реджеб ще научите от видеото тук.

На Коледа, 25 декември, кампанията „Българската Коледа” ще събере на грандиозен концерт-спектакъл в  Народния театър „Иван Вазов” популярни български певци, артисти и водещи на Нова ТВ, БНТ и bTV - всички заедно, обединени от една добра кауза – бъдещето и здравето на децата ни. Тази година Нова ТВ е основен медиен партньор на мащабната благотворителна инициатива, която се провежда под патронажа на президента на Република България.

За първи път Нова ТВ ще излъчи на живо благотворителния концерт - от 20.00 ч. на 25 декември.