Българката отстъпи с 6:2, 6:0 във втория кръг на откритото първенство на Австралия

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова отстъпи с 2:0 сета - 6:2, 6:0 във втория кръг на откритото първенство на Австралия Australian Open срещу представителката на домакините и 17-а в световната ранглиста Саманта Стосър.

 

Цвети влезе в двубоя на „Род Лейвър Арена” в Мелбърн със самочувствие, само няколко дни след като спечели първата си титла от WTA. Тя обаче допусна няколко непредизвикани грешки при бекхенд, а Стосър успя да пробие на два пъти българката с много концентрирана игра за да стигне до победата с 6:2 в първия сет.

 

Вторият сет премина при явно надмощие на Стосър, като умората и контузията в бедрото на Пиронкова също оказа влияние за това. С безпощадни отигравания, 29-годишната австралийка не даде шанс на противничката си и взе втория сет с 6:0.

 

Това е четвърта загуба на Пиронкова срещу австралийката. В предишната си среща на Турнира на шампионките в София, Стосър победи с 6:1, 6:4. Преди това двете се бяха изправяли една срещу друга на турнирите в Москва през 2005-а (6:3, 7:5) и в Пекин през 2011 (6:4, 6:0).

 

Сезонът на Цвети до момента се развиваше по страхотен начин, след като записа девет поредни победи. Стосър от своя страна допусна четири загуби в осем мача. В първия двубой пловдивчанката отстрани Силвия-Солер Еспиноса от Испания с 2:0 сета.

 

Текст: Рой Хил