Най-добрият ни тенисист загуби след изключително оспорван двубой със световния номер 1

Най-добрият български тенисист Григор Димитров приключи участието си на Откритото първенство на Австралия Australian Open след като загуби срещу световния номер 1 Рафаел Надал с 1:3 сета (6:3, 6:7, 6:7, 2:6).

 

Гришо изигра изключително добър мач, като може да си тръгне от турнира с гордо вдигната глава. До момента испанецът нямаше загубен сет в турнира, като във втория и третия се наложи да играят тайбрек. За съжаление опитът на Надал си каза думата и в двата случая той успя да надиграе Димитров - със 7:3 и 9:7.

 

В четвъртия сет Надал успя бързо да пробие хасковлията и поведе с 3:0. Димитров успя да спечели два сета, като обаче това не бе достатъчно, за да стигне до крайния успех – 6:2 за испанеца. 

 

С достигането си до четвъртфинала, Григор постигна сензационен успех – като първия български тенисист, достигнал до тази фаза на турнир от Големия шлем. След четирите му поредни победи той завоюва 240 хиляди долара и 360 точки за ранглистата, които ще го изкачат до рекордно класиране в световната ранглиста - 19-о място.

 

След мача световният номер 1 призна, че е имал късмет в мача. "Казах го и преди. Григор има всичко необходимо, за да е шампион. Има много прилики с Роджър Федерер като стил на игра. Ако продължи да играе по този начин, еволюцията ще си каже думата и той ще бъде на върха", заяви испанецът.

 

Автор: Рой Хил