Дневните температури ще са по-ниски от нормалните за януари - между минус 6 и минус 1 градуса

Най-усложнено е положението в североизточните райони. В Силистра снежната покривка достигна 45 сантиметра, а на места има преспи около и над метър. Някои пътища са затворени за тежкотоварни автомобили. В районите на Добрич и Варна валя леден дъжд и суграшица, което доведе до поледици по пътищата. 

 

В Северозападна България снежната покривка е между 10 и 25 сантиметра, като най-много сняг е навалял в районите на Видин и Монтана. Заледявания има на малко места, а пътищата са проходими при зимни условия. 

 

В южните райони на страната снегът е по-малко, като изключение правят планинските райони. На места в Родопите снежната покривка е над 40 сантиметра, а в Тракия - между 5 и 15. В Ямболско и Бургаско също имаше поледици и заледявания по пътищата. 

 

В момента сняг все още превалява над централните и източните райони на страната, където духа и силен северозападен вятър. Освен снега на много места има заледявания и поледици, затова бъдете внимателни на пътя. През деня снеговалежите от запад на изток постепенно ще спират. Следобед над западните и централните райони облаците за кратко ще се разкъсат. Привечер силният северозападен вятър в източните части ще отслабне.

 

Сутринта е доста студено - от минус 9 до минус 4 градуса, в Драгоман - минус 10. Силният вятър в източните райони създава усещане за много по-ниски температури. Има опасност и от измръзвания затова избягвайте дългия престой на открито. Дневните температури също ще са по-ниски от нормалните за януари - между минус 6 и минус 1 градуса, над нулата ще са само в Югозападна България.

 

В планините ще е предимно облачно и мъгливо. Слаби превалявания ще има преди обед в източната половина на Стара планина и Източните Родопи. След валежите през последните два дни, естествената снежна покривка в по-високите части достига 20 - 30 сантиметра, а лавинната опасност е повишена. Температурите ще продължат да се понижават и максималната на 1000 метра ще е минус 3 градуса, а на 2000 - минус 6. Вятърът ще бъде до умерен от юг-югозапад. 

 

Утре преди обед ще има временни разкъсвания на облачността, но по-късно от югозапад отново ще се заоблачи. В южните райони ще започнат превалявания от дъжд и сняг, които през нощта ще обхванат цялата страна. В сряда в по-голямата част от страната ще вали сняг, а в крайните южни и източни райони - дъжд и сняг. Вятърът ще се усили, а температурите в Северна България ще останат ниски. В четвъртък валежите ще спрат и следобед над южните части и слънцето ще се покаже. В петък и събота ще остане студено с мъгли и значителна облачност. На места в Дунавската равнина и по Черноморието ще прехвърча слаб сняг.