Това следва от тълкувателно решение, постановено от Върховния административен съд

Електронните фишове за нарушения на пътя, заснети от мобилните камери на КАТ, вече няма да важат. Това следва от тълкувателно решение, постановено от Върховния административен съд, съобщава вестник "Труд". То е гласувано от общото събрание на съдиите, но още не е оформено официално. След като това стане и решението бъде публикувано в "Държавен вестник", ще е задължително за всички магистрати.

 

Секретарка открадна 35 бона от адвокати, съобщава "Новинар". Юристите трябва да плащат хиляди с лихви, а измамницата е офейкала. Секретарката на адвокатската колегия в Кърджали е задигнала 35 000 лв. от десетки юристи, съобщиха за „Новинар” от областната полиция. Сигналът е подаден от потърпевшите и е започнато разследване, но заподозряната е неоткриваема и никой не знае дали въобще е в България.

 

Източник, близък до разследването, разказа как е действала схемата за източването на парите. Започнала е от 2004 г. Всички членове на колегията са се доверили на секретарката Мариана и оттук е започнала голямата им грешка. 

 

Още от прегледа на печата гледайте във видеото.