Министър Кристиан Вигенин допуска, че е възможно да има български бойци, съобщава вестник "Труд"

Около 30 български граждани се бият за “Ал Кайда” и джихадистите в Сирия. Това заявява пред вестник “Труд” депутатът от БСП Страхил Ангелов, който преди 2 седмици се появи до председателя на сирийския парламент в Дамаск в репортаж на държавната телевизия на режима на Башар Асад. Според Ангелов, въпреки че бойците са с български паспорти, те не са от български произход. Били от различни арабски страни.

 

До Министерството на външните работи не са достигали данни от наши или партньорски организации за броя на българите в Сирия, но министър Кристиан Вигенин допуска, че е възможно да има български бойци.

 

Маргаринът удря в мозъка, съобщава вестник "Монитор".

 

Маргаринът, палмовото масло и растителната сметана причиняват диабет, мозъчни инсулти, инфаркти, деменция, влошават качеството на майчината кърма, предизвикват исхемична болест на сърцето, затлъстяване, атеросклероза и редица други заболявания. Това са показали проучвания на специалисти от Държавната агенция за храните и лекарствата (FDA). Експертите обясняват, че хидрогенираните масла, каквито са тези продукти, са вредни за здравето ни. Затова FDA наложи забрана за използването им в САЩ неотдавна.


Тези масла да бъдат забранени и в България. За това настояват от сдружение "Зелени инициативи", които до дни ще внесат искането си в Министерството на здравеопазването, Министерството на земеделието и Агенцията по безопасност на храните, съобщиха от неправителствената организация.

 

Повече от печата гледайте във видеото!