Медици от Марбург използвали диагноза от епизод на сериала

Популярният от екрана на Нова ТВ д-р Хаус спаси човешки живот в Германия. Лекарите били изправени пред неразрешим случай, когато се сетили за един от епизодите на хитовия сериал. Оказало се, че спасителната диагноза е същата, както в сценария на епизод отпреди три години.

 

Въпреки, че д-р Хаус е измислен герой, той спечели доверието на милиони хора от двете страни на Атлантическия океан. Оказва се, че му се доверява и съвременната медицина.

 

Британският вестник „Индипендънт” разказва, как в университетската клиника Марбург в Германия попаднали на странен случай. 55-годишен пациент постъпил със сърдечна недостатъчност. След цяла година изследвания били изключени всички познати на съвременната медицина болести. Симптомите били странни: треска с неизвестен произход, загуба на слуха и на зрението и нарушена работа на щитовидната жлеза.

 

Също, както в сериала, оказало се, че пациентът има метален имплант на тазобедрената става, който трови кръвта му с кобалт. Но тук няма нищо случайно, защото в германската клиника от няколко години медиците преминават курс със лекции, базирани на сериала, озаглавен - "Д-р Хаус - можем ли така да спасим пациент и при нас?"

 

Диагнозата съвпаднала със сценария на 11 епизод от 7-ми сезон на сериала, който можете да гледате по Кино Нова.