Бенд застава до младите таланти

Те са едни от най-известните и виртуозни музиканти у нас. Работили са и са свирили на една сцена със световни величия от Deep Purple, Pink Floyd, Iron Maiden, Апокалиптика, Дани Миноуг и много други. От 12 март, точно в 20.00 ч., най-големите ще се обединят в бенда на „Големите надежди”, за да застанат до най-малките музикални таланти.

 

В състава на бенда зрителите ще видят имена като Венко Поромански (барабани), Иван Христов (пиано), братята Дарин и Васил Василеви (китара), Ивайло Звездомиров (бас китара), Иван Боруджиев (саксофон), Мартин Ташев (тромпет), Константин Атасанов (тромбон) и чаровното дамско присъствие в лицето на квартет „Стрингс”. Неоспорими таланти, всеки един от тях може да се похвали с успешна кариера и още по-интересни истории с едни от най-големите имена в световната музика.

 

Такъв е примерът с Дарин, Венко и Ивайло, които участват в проекти с основателя на Deep Purple - Джон Лорд. Дарин е свирил с него на концерти в България и Европа, а през 2012 г. е поканен от легендарния пианист да запише китарите за „First Movement – най-емблематичната част от "Concerto for Group and Orchestra" в Abbey Road Studios в Лондон, където застава до имена като Брус Дикинсън (Iron Maiden), Стив Морс (Deep Purple), Джо Бонамаса и Гай Прат (Pink Floyd). Дарин Василев е и единственият български музикант, който записва в Abbey Road Studios и е избран от Джон Лорд измежду трима световно известни негови колеги.

 

Честта да работи с Джон Лорд е имал и Венко Поромански (барабани), един от основателите на група „Те“. Свирил е на една сцена с имена като Симпъл Майндс, Дани Миноуг, Атомик Кийтън и музикантите от Инкогнито. Не само музиката, но и истинско приятелство го свързва с Гули Брием – барабаниста от Мецофорте, работил с Мадона, Маями Саундс, Машин и Бьорк.  

 

Изключително любопитна е и историята на бас китариста Ивайло Звездомиров. Един ден той получава изненадващо обаждане от световноизвестния музикант Майк Стърн, който го кани да организират общ уъркшоп. Той обаче решава, че някой си прави шега и затваря телефона. Налага се лично асистентката на Майк Стърн да се свърже с него, за да повярва на това, което се случва и да започне съвместната им работа.

 

Накрая, но не на последно място – нежното попълнение в лицето на квартет „Стрингс“, подгрявали концерти на Apocalyptica, Boney M, Eruption, Kelly Family. Те са единственият квартет у нас, реализирал се с авторски проекти – два видеосингъла, едно EP издание, албум с 11 авторски парчета, множество самостоятелни концерти, участия на престижни събития и клубни гигове.

 

Какво се случва, когато най-големите застанат зад най-малките? Кой още ще се присъедини към бенда на „Големите надежди” и кои ще бъдат първите таланти, които ще излязат на една сцена с тях – отговорите на 12 март, 20.00 ч. по Нова.

 

Междувременно всички, които обичат да се забавляват и искат да бъдат част от публиката на „Големите надежди”, могат да заявят своето желание, като се обадят на телефон 0885 613 363.