Външният министър призна обаче за различни мнения в БСП

Приетата от Националния съвет на БСП декларация за Украйна дава една много добра рамка на политиката на партията и е добра основа за обща декларация в Народното събрание, от която има нужда и правителството. Тя ще очертае подкрепа за досегашните действия. Това заяви външният министър Кристиан Вигенин от Боровец, където се провежда форум на Столетницата и депутатите от парламентарната група на Коалиция за България.

 

По неофициална информация първият дипломат е бил сред критикуваните министри по време на неофициалната част на семинара на социалистите заради позицията си по украинските събития, чу се и обвинение, че „министърът тича пред вятъра за Украйна” на фона на неговото посещение в Киев.

 

„В една динамична среда министърът не може да стои и да чака, на него му се налага да взима решения, които са координирани. В понеделник има заседание на Съвета за външни работи, на което ще трябва да вземем решения, които вече са съгласувани с президента и премиера. В голяма степен те се вписват и в позицията, приета вчера от БСП. Основната тема, по която няма никакви различия е суверенитетът и териториалната цялост на Украйна, коментира Вигенин, който призна, че в редиците на социалистите са се чули „различни мнения” за позицията, която трябва да заеме България.

 

Какво още каза министърът на външните работи ще научите от видеото.