Тенис Мастърсът с изненади в четвъртфиналите

Двамата най-успешни тенисисти на тенис Мастърса в Маями през последните пет години - Новак Джокович и Анди Мъри, се срещнаха на четвъртфинал в тазгодишното издание на турнира. С победата се поздрави сърбинът, който надделя със 7:5, 6:3.


Новак Джокович детронира шампиона от миналата година Анди Мъри, като мачът ще се запомни с един спорен момент при 6:5 гейма в първия сет, когато сърбинът нанесе удар по топката, още докато тя се намира в полето на противника му. 


Ситуацията бе повторена на големия екран на стадиона, след което Мъри влезе в спор със съдията на стола, но протестът му не бе уважен. Правилото в тази ситуация е изцяло в полза на Анди, защото ако даден тенисист нанесе удар по топката преди тя да е преминала мрежата, тогава точката се присъжда на противника му. Това изнерви британеца, последваха непредизвикани грешки от негова страна, след което се стигна до първия пробив в мача и до края на откриващия сет.


Въпреки недоволството и объркването от ситуацията Мъри започна силно втората част и добрата му игра бе възнаградена с пробив и аванс от 3:2. Обратът обаче не се състоя, защото Джокович върна пробива, а при 4:3 се възползва от нова порция грешки на противника му и отново спечели подаването му. След това Ноле не загуби и точка, сервирайки за своята 12-ата победа от общо 20 мача с днешния си противник.


За Ноле полуфиналът ще бъде 39-и на Мастърс турнирите и пети в Маями. Изненадващо негов съперник ще бъде Кеи Нишикори, който отново показа непримиримост и след здрава битка успя да "вземе скалпа" на още един представител на Топ 5. Японецът реализира пълен обрат с 3:6, 7:5, 6:4 срещу Роджър Федерер.