700 души се оказват без превоз до Варна

От няколко седмици хората от варненските села Генерал Кантарджиево и Климентово са без автобус. Това означава, че ако не разполагат с личен автомобил, единственият начин да стигнат до Варна е… на магаре.
 
„Пътувам често за лекар и зъболекар. Въпреки че билетът беше скъп, пътувах до Варна, защото ми се налага”, обясни възрастна жена. Друга допълни, че в село Климентово, което е на 20 км от Варна, няма аптека. Затова на жителите на селата им се налага да пътуват до града. При нужда от лекар хората също пътуват до Варна, защото такъв идва в Климентово само веднъж седмично.
 
Росен е решил, докато се даде генерално разрешение на проблема, да вземе нещата в свои ръце. Създал е нова маршрутка, която представлява каруца, теглена от магарето Коско. Твърди, че пътници не връща.
 
„Климентово е с над 200 жители, а Генерал Кантарджиево – над 500. В 21-ви век 700 човека да нямат транспорт, не знам, сякаш сме на Луната”, коментира Росен.
 
В момента е търси решение на проблема и тече процедура по избор на нов превозвач, разбра Нова ТВ от администрацията на Община Аксаково.
 
Повече подробности ще намерите във видеото.
 
Репортер: Нивелина Няголова