Победителката от X Factor ще пее парчета на Aerosmith на благотворителен концерт

Жана Бергендорф ще пее парчета на Aerosmith на благотворителен концерт срещу домашното насилие, организиран от фондация "Български фонд за жените”. Победителката в X Factor ще излезе на сцената с метъл бандата Crashbrake на 24 април в club "Mixtape 5”. В концерта ще участват още популярните Der Hunds, както и хип-хоп изпълнителите Rudi, Duli, Muden & Kukusheff

 

Събитието започва в 20.00 часа и е с вход от 6 лева. Приходите от билети ще отидат за осигуряване на пакети за първа помощ на пострадалите от домашно насилие в кризисните центрове на "Алианс за защита от домашното насилие”.

 

С томбола ще бъдат раздадени и награди на част от публиката, а някои ще си тръгнат с билети за концерта на Стивън Тайлър и звездната му компания на стадион "Локомотив” в София. По време на събитието ще има и благотворителен щанд, както и кутия за дарения, а събраните средства също ще бъдат предоставени директно на кризисните центрове.

 

С благотворителния концерт фондация "Български фонд за жените” иска да насочи вниманието на модерните млади хора към сериозността на проблема с домашното насилие у нас. Изследванията сочат, че всяка четвърта българка страда от насилие вкъщи. 

 

По време на концерта всеки желаещ ще може да се запознае в дълбочина с проблема с домашното насилие и ще получи информация как да потърси помощ или къде да насочи пострадал от насилие човек.