По традиция най-скъпо ще е в София, в старата столица – най-евтино

Великденското пазаруване е вече в разгара си. Експертите са категорични, че за около 56 лева четиричленно семейство ще може подобаващо да отпразнува празника. В някои градове, обаче великденската трапеза ще ни излезе по-солено от другаде.

 

До Възкресение Христово остават броени дни. Най-скъпо си е по традиция в София. 13 продукта от кошницата за Великден ще са с най-високи цени в столицата. В 9 големи града на страната обаче хората ще посрещнат празника различно:

 

Около 57 лева ще струва менюто в Хасово и малко над 55 във Велико Търново. Разликата между двата града е близо два лева. Основната причина за малко по-ниските цени в Търново е по-евтиното агнешко, което се обяснява със собственото производство.

 

Освен рекордьорите в страната - Хасково и Велико Търново, най-скъпо е в Русе. Следват  Монтана и Благоевград. В дъното на класацията са Варна, Пловдив и Бургас.

 

Експертите успокояват, че тази година Великден няма да е по-скъп от миналата. Дори отчитат сериозно поевтиняване на зелената салата - със 70 стотинки.

 

Подробности за великденските цени ще научите от видеото.