1700 души са преминали през спешния кабинет на лечебното заведение

1700 пациенти са преминали през „Пирогов”. От тях за лечение са приети 212 души, сочи равносметката след празничните дни. 
 
Сред тях трима са били задавени с месо, един мъж е бил блъснат от бик, а жена е спасена след опит за самоубийство заради скандал със свекърва й. 
 
Да те подгони бик на празника. Това оказва се не е шега. Мъж е приет с тежки наранявания именно след гонитбата с разяреното животно.
 
„Постъпи в противошокова зала с доста сериозни травми. Има увреждане на черния дроб, спуквания и наранявания по главата”, обясни шефът на Спешния хирургичен кабинет в "Пирогов" – д-р Кирил Христов.
 
Лакомията е причинила задавянето на трима души с огромни парчета пилешко и телешко, погълнати за секунди.
 
„Тримата са били на работа. Прибират се късно и още с първата хапка са бързали да хапнат”, поясни д-р Христов. Той предупреди, че при подобни случаи може да се стигне и до задушаване. 
 
Начинът, по който се премахва това чуждо тяло е чрез раздробяване на парчето и избутване към стомаха, а процедурата е изключително неприятна. 
 
Лекарите съветват да ядем бавно и дъвчем добре храната. Добрата новина е, че пациентите ще оживеят. В прегръдките на алкохолното отравяне са попаднали и тийнеджъри.
 
Спасена е и снаха, опитала се да се самоубие с нож в корема. Целта й била да отмъсти на свекърва си след скандал помежду им. Ножът е проникнал в коремната кухина на жената, но не е увредил органи. Тя е оперирана и  добро състояние. 
 
В детската травматология са приети 120 деца.
 
Днес лекарите очакват повече пациенти заради голямото прибиране. Тъй като предстои още една вълна от почивни дни за майските празници, от „Пирогов” съветват да внимаваме със забавленията, да пием умерено и да не прекаляваме с храната.
 
Повече гледайте във видеото.