На няколко крачки от столичната улица „Незабравка” се намира едно чудно дърво

Инженер-химик превръща поредното мъртво дърво в истинско произведение на изкуството. В Новините вече ви показахме как ударено от гръм дърво оживя в ръцете на майстора. Сега е ред на ново предизвикателство - вълшебните герои от приказките с адрес столичната улица "Латинка". 
 
На метри от „Цариградско шосе” Борисовата градина пази своята тайна. На няколко крачки от столичната улица „Незабравка” се намира чудно дърво. Показахме ви как вместо да бъде нарязано на парчета и изгорено в печката, майстор му вдъхна нов живот, създавайки чудно съчетание от фауната и флората от цял свят.
 
Веднага след като го завърши, Алексей започна да се труди отново на метри от „Цариградско шосе”.
 
„Това ще е едно приказно дърво! С герои от митологията, приказки от цял свят, различни епохи! Като се започне от Андерсен, Вилхем Хауф, мине се през 1001 нощ, дори Пушкин!”, разказва майсторът.
 
Оказва се, че Алексей помни дървото от дете. Още тогава го провокирало с чепатата си и неправилна форма, както и с хралупите. 
 
„А сега като вече е мъртво, просто ме предизвика да почна да го работя”, обяснява мъжът.
 
Дървото е трябвало да бъде отрязано до дъно. Майсторът обаче започва да работи по него, а от общината спират предвидената сеч. Алексей обещава да завърши дървото на приказките до няколко месеца.
 
„Иска си работа. Дървото е много твърдо - джанка, над 100-годишна, но пък става нещо красиво!”, убеден е той.
 
Няма минувач, който да не спре и да не се възхити на творбата.
 
Повече гледайте във видеото.