Утре ще има повече слънце

През изминалата нощ валежите в страната продължиха, но вече бяха по-слаби. Количеството им за нощта бе около 5-10 литра на квадратен метър. Към 7 часа на изток слънцето се показва, а над централните и западните райони е облачно и на много места вали дъжд.

 

През деня облачността над страната ще е значителна и с прекъсвания ще превалява. Повече валежи се очакват в западните и централни райони - до 15 - 20 литра на квадратен метър.

 

Следобед и привечер дъждовете ще спират, а облачността временно ще се разкъса. Ще духа умерен, в Северна и Източна България - временно и силен източен вятър.

 

Температурите към 7 часа са от 9 до 14 градуса, а следобед ще са около нормалните за края на април – между 15 и 20 градуса.

 

В планините днес ще е ветровито и облачно. Ще превалява дъжд, над 2200 м и сняг, като по-късно валежите ще спират. Максималните температури по върховете ще останат положителни – от 0 градуса  до 8 градуса .

 

Утре преди обед ще има повече слънце, а следобед за кратко ще превали над планините в Западна България. В неделя ще е малко по-хладно, с максимални температури от 14 до 19 градуса. Ще бъде предимно облачно с по-значителни валежи над западните и южни райони.

 

Понеделник ще започне със слънчево време, а следобед ще се развиват купесто-дъждовни облаци, от които ще превали и прегърми. Във вторник и сряда ще се затопли, но ще има и следобедни дъждове с гръмотевици, по-съществени във вторник.

 

Всичко за времето ще научите на Sinoptik.bg. По-подробна, 24-часова прогноза може да намерите и в мобилното приложение на sinoptik.bg.

 

Очакваме вашите снимки и видеа, свързани с времето в рубриката „Моята новина”.

 

Актуалната атмосферна и пътна обстановка можете да следите в реално време на Kamerite.bg.